“Audi” otporan na metke vozio Vučića kroz Zagreb

Obezbjeđenje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića postavilo je pred svoje hrvatske kolege i domaćine zahtjev da se on tokom posjete Zagrebu vozi u svom predsjedničkom automobilu i tome je udovoljeno.

U koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova u oči je upao “audi A8 L” beogradskih registarskih oznaka. Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača sa nivooom balističke zaštite 9 čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke. Automobil pokreće motor od 425 konjskih snaga, stotku dostiže za 6,5 sekundi, a cijena mu je oko 135.000 evra.

Mjere obezbjeđenja bile su na najvišem nivou i u ostalim segmentima Vućićeve posjete, a ne samo prevozu. Zona hotela gdje je odsjeo Vučić danima je bila pod posebnim obezbjeđenjem, a na krovu su bili specijalci snajperisti.

Provjera gostiju koji su odsjedali u hotelu i razmjena informacija obavještajnih službi bio je samo dio priprema državničke posjete. Budući da je Vučića vozio njegov službeni vozač, pravilo je da uz njega bude i šef obezbjeđenja iz MUP-a za slučaj bilo kakve nepredviđene situacije. (Jutarnji list)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*