Ana Ivanović obezbijedila 35 respiratora za Srbiju

Nekadašnja prva teniserka svijeta Ana Ivanović učestvovala je u nabavci 35 respiratora za građane Srbije kako bi pomogla u liječenju zaraženih virusom korona.

Srpska teniserka dala je finansijsku podršku, ali se i založila putem svojih kontakata za nabavku ovih prijeko potrebnih aparata.

Nekoliko kompanija i Ivanovićeva obezbijedili su velika novčana sredstava kojima je naručeno 35 respiratora za potrebe medicinskog sistema Srbije. Sve to urađeno je pod kapom UNICEF-a, čiji je Ana ambasador već godinama.

Iz izvora bliskih jednoj od kompanija koje su pomogle se saznaje da je teniserka uradila izuzetno mnogo, što finansijski, što pomoću ličnih kontakata, kako bi građani Srbije dobili neophodnu opremu.

Ova svjetska organizacija ukupno je naručila 50 respiratora za Srbiju. Oni su ovih dana već počeli prvi dio isporuke maski, zaštitnih odijela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike. Takođe, za početak će i 1.700 najugroženijih porodica dobiti higijenske pakete, a kasnije će taj broj biti i veći. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*