Zeljković spasio kotorvarošku Mladost sa ivice ambisa

Fudbalski klub Mladost Kotor Varoš u posljednji čas je uhvatio voz za nastup u novoj sezoni Regionalne lige RS koja počinje sutra, a slamka spasa stigla je iz Banjaluke od predsjednika banjalučkog Područnog fudbalskog saveza RS Vice Zeljkovića.

Od kada je završena prošla sezona iz dana u dan je slabila nada da će u Kotor Varošu biti igrane utakmice Regionalne lige jer je kulminirala kriza sa finansijama. Problemi su nastali nakon što je Skupština opštine Kotor Varoš pred kraj prošle sezone donijela odluku kojom je uslovila sve kotorvaroške sportske kolektive da strukturu svojih uprava prilagode izvorima finansiranja.

Odluka je u prevodu značila da vladajuća politička garnitura preuzme potpunu kontrolu nad klubovima jer je opština, ako se izuzme projekat koji je Fudbalskom klubu Mladost odobrila Vlada RS za sanaciju objekta na stadionu, njihov jedini finansijer. Nekoliko klubova, među kojima je i fudbalski, nije željelo da postupi na osnovu te odluke jer su je smatrali nezakonitom zbog čega je opštinska uprava realizovala prijetnju i prestala da uplaćuje mjesečne grantove klubovima iz budžeta.

Fudbalski klub Mladost je posljednju tranšu dobio još u februaru ove godine, ali je uz pomoć prijatelja i donatora uspio privesti kraju sezonu i obezbijediti opastanak u Regionalnoj ligi. Takmičenje u novoj sezoni je međutim bilo pod velikim znakom pitanja, ali je upomoć pritekao Područni fudbalski savez Banjaluka na čelu sa Zeljkovićem.

– Zbog nevjerovatnih odluka lokalne vlasti naš klub je bio satjeran uz zid i doveden u situaciju da se ne može takmičiti. Učinili smo sve što smo mogli da nađemo rješenje, ali se ono nije naziralo dok se nije pojavio Zeljković koji je razumio situaciju u kojoj smo se našli i nije dozvolio da klub koji gazi desetu deceniju postojanja bude ugašen pod političkim pritiskom. Javili su nam se i drugi sportski prijatelji koji su nas ohrabrili porukama da neće dozvoliti da Mladost ne odigra sezonu. Zahvaljujemo se na podršci i uvjereni smo da ćemo prebroditi probleme i odigrati ovu sezonu – istakli su za “Moj Kotor Varoš” u upravi Mladosti.

Uprava najstarijeg sportskog kolektiva u Kotor Varošu zatražila je od nadležnih institucija i organa tumačenje odluke kotorvaroške Skupštine opštine koja je donijela glavobolje i neizvjesnost u većinu lokalnih klubova.

– Čekamo njihove nalaze, a jedino što je sigurno jeste da nećemo odustati od bitke za budućnost kluba. Ako bude potrebno obratićemo se i sudu – navode u upravi Mladosti.

Mladostaši će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati sutra na svom terenu protiv ekipe Sloga nektar iz Potkozarja sa početkom u 18 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*