Velika medalja stiže u Kotor Varoš, Sara Marić treća na Balkanu

Džudistkinja kotorvaroške Mladosti i članica reprezentacije BiH Sara Marić osvojila je bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za juniore u Zvorniku.

Sara je stigla do trećeg mjesta na najjjačem takmičenju u dosadašnjoj bogatoj karijeri i nastavila da niže sjajne rezultate.

Uspjeh je nagovijestila već u prvoj rundi kada je iponom pobijedila veliku rivalku u domaćim takmičenjima i reprezentativnu koleginicu Teodoru Božović. 

U drugom meču je bila nadomak pobjede protiv reprezentativke Turske, imala prednost, ali je pred kraj borbe napravila grešku i otišla u poraz. 

Sara je sve popravila u trećoj borbi i slavila protiv takmičarke iz Turske. U četvrtoj borbi poražena je od Rumunke koja se na kraju okitila zlatom. 

– Presrećna sam. Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri i veliki iskorak za budućnost. Želim da zahvalim treneru Sjedi Tataru koji je dao veliki doprinos osvajanju ove medalje – rekla je Sara za “Moj Kotor Varoš”. 

Tatar je istakao da se obistinila njegova vjera da Sara može do velikog rezultata u balkanskim okvirima. 

– Čestitam Sari na zasluženom uspjehu, a koliko je ovo vrijedan rezultat pokazale su brojne čestitke koje smo primili od naših rivala jer je Sara još kadetkinja. Ostaje žal zbog greške koja ju je koštala srebra, ali to ne umanjuje ovaj uspjeh – rekao je Tatar za “Moj Kotor Varoš”. 

Na Balkanskom prvenstvu za juniore učestvovalo je oko 300 takmičara iz osam zemalja. 

Sara Marić je ranije izborila vizu i za nastup na Balkanskom prvenstvu u kadetskoj konkurenciji, koke bi trebalo biti održano u avgustu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*