Trofej Šipragama, fudbaleri igrali za Dejana Kršića

Ekipa Šiprage dva pobjednik je ilidanskog turnira u malom fudbalu u Vrbanjcima, a u finalu su slavili protiv Milež gradnje poslije penala.

Regularni dio utakmice završen je bez golova, a više koncentracije i spretnosti u penal seriji imali su Šipražani i stigli do trofeja. Zbog loših vremenskih uslova i velike količine vode na igralištu, finalisti nisu bili u mogućnosti odigrati regularni dio meča do kraja, pa su pristupilo izvođenju penala.

Penali su odlučili i meč za treće mjesto koje zauzela je Sloga Grabovica, savladavši ekipu Instruktor vožnje Kuprešak.

Najboljim ekipama su uručeni pehari, a pobjedniku je pripala i novčana nagrada u iznosu od 1.470, drugoplasiranoj ekipi 630, a trećeplasiranoj 350 KM.  Ekipama je osim nagradnog fonda koji su obezbijedili organizatori raspoređen i dio iznosa od njihove kotizacije za učešće na turniru.

Sve tri nagrađene ekipe pokazale su i humanist i plemenitost i izdvojile dio novčanih nagrada za pomoć porodici nastradalog sportskog radnika Dejana Kršića iz Zabrđa.

Za najboljeg golmana proglašen je Darko Trivunović iz pobjedničke ekipe, koji je odbranama penala doveo svoju ekipu na najviši stepenik pobjedničkog postolja. Prvi strijelac turnira je Dejan Trifković iz drugoplasirane ekipe, a njegov saigrač Lale Bašić ponio je epitet najboljeg igrača turnira. Njima su uručeni pehari i novčane nagrade u iznosu od po 50 KM.

Pokrovitelj turnira bio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, a podržali su ga član srpski predsjedništva BiH Mladen Ivanić kao generalni sponsor i brojni privredni subjekti i pojednici.

“Organizacioni odbor turnira se zahvaljuje igračima koji su učestvovali i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće obezbjediti nagradni fond u ukupnom iznosu od 2.600 KM”, rekao je za “Moj Kotor Varoš” Nemanja Sakan iz Organizacionog odbora.

Polufinale:

Instruktor vožnje Kuprešak – Šiprage II 2:2 (pen. 3:5)

Milež gradnja -Sloga Grabovica 1:0

Utakmica za 3. mjesto:

Instruktor vožnje Kuprešak – Sloga Grabovica 0:0 (pen. 2:3)

Finale:

Milež gradnja – Šiprage dva 0:0 (pen. 3:4)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*