Trifković završio prvi dio priprema i pokazao da će biti jedan od lidera reprezentacije BiH

Jedan od najboljih igrača Kluba malog fudbala Kotor Varoš Dejan Trifković završio je danas prvi dio priprema reprezentacije BiH koju čine futsaleri do 19 godina.

Prvi ciklus priprema okončan je drugom prijateljskom utakmocom sa Slovenijom, a poslije jučerašnjeg remija 1:1 Slovenci su danas slavili 6:2.
Selektor reprezentacije BiH Ivo Krezo bio je zadovoljan s obzirom da je tek nedavno počelo okupljanje reprezentativaca u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Njegovo zadovoljstvo dijeli i Trifković koji je protiv Slovenije bio starter u oba meča, imao zavidnu minutažu i pokazao da će biti jedan osnovnih stubova tima.

– Prezadovoljan sam svakim detaljom tokom priprema, od prijema u timu do nastupa u utakmicama. Ostaje mali žal što nismo trijumfovali bar u jednom meču, ali je rezultat u ovom dijelu priprema u drugom planu – rekao je Trifković za “Moj Kotor Varoš”.

Svog pulena u Zenici je sa tribina posmatrao i trener Kluba malog fudbala Kotor Varoš Vladan Đekanović, koji nosi pozitivne utiske.

– Trifković je bio jedan od najboljih na parketu i vidjelo se da će biti jedan od lidera reprezentacije. Srećan sam što je baš klub dao reprezentativca i nema boljeg motiva za naše mlade igrače da nastave sa treninzima – kaže Đekanović za “Moj Kotor Varoš”.

Reprezentacija se okupila u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Prvo Evropsko prvenstvo futsal reprezentacija u ovoj uzrasnoj kategoriji biće održano u septembru 2019. godine u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Reprezentacija BiH smještena je u grupu tri glavne kvalifikacione runde gdje će za protivnike imati selekcije Srbije, Portugala i Moldavije. Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan od 26. do 31. marta 2019. godine u BiH, a prvoplasirani tim obezbijediće plasman na završnicu Evropskog prvenstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*