Trifković starter u duelu protiv Italije

Jedan od najboljih igrača Kluba malog fudbala Kotor Varoš dejan Trifković odigrao je još jedan kontrolni meč u dresu reprezentacije BiH do 19 godina, a ovog puta rival je bila Italija koja je na domaćem terenu slavila 5:2.

Trifković je kao i u dvomeču protiv Slovenije, odigranom prošlog mjeseca u Zenici, bio član startne postave i ponovo pružio dobru partiju.

– Selektor mi je ponovo dao veliku minutažu i zadovoljan sam kako sam je iskoristio, iako sam svjestan da mogu i bolje odigrati. Nadam se da ću to pokazati već u današnjem novom meču protiv Italijana, koji su pokazali snagu, ali i mane tako da imamo šansu da popravimo utisak – rekao je Trifković za „Moj Kotor Varoš“ i dodao da imaju vrhunske uslove i da se potpuno uklopio u reprezentaciju za koju je upisao tri nastupa.

Italijani su poveli 3:0, ali se reprezentativci BiH nisu predavali i uspjeli su da se vrate u meč, smanjivši na 3:2. Potom je ponovo uslijedio period igre koji je pripao domaćinu za konačnih 5:2.

Selekcija BiH se priprema za predstojeće kvalifikacije za prvo Evropsko prvenstvo futsal reprezentacija u ovoj uzrasnoj kategoriji biće održano u septembru 2019. godine u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Reprezentacija BiH smještena je u grupu tri glavne kvalifikacione runde gdje će za protivnike imati selekcije Srbije, Portugala i Moldavije. Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan od 26. do 31. marta 2019. godine u BiH, a plasman na završnicu Evropskog prvenstva uz domaćina će ostvariti sedam pobjednika grupa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*