Trifković prvak BiH, čeka ga Liga šampiona

Dejan Trifković iz Kotor Varoša osvojio je šampionsku titulu u dresu tuzlanskog Salinesa koji je postao šampion BiH u malom fudbalu.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH odlučila je da u Premijer ligi u futsalu kao i u ostalim ligama bude proglašen šampion na osnovu trenutnog poretka na tabeli pa će tako Salines stići do svog prvog naslova prvaka. Tu odluku potvrdio je i Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH jer zbog epidemije virusa korona ne postoje uslovi za nastavak takmičenja.

Tuzla je na ovaj način poslije 15 godina dočekala titulu šampiona BiH u ekipnom sportu. 

– “Jarčevi” su uspjeli! Filigranski precizno sastavljanje stručnog i igračko mozaika iznjedrilo je titulu. Vrhunac i svrha svakog takmičenja je mnogo željeno prvo mjesto koje je došlo u Tuzlu. Sve to je plod politike čistih ruku uprave koju su prepoznali brojni sponzori – saopšteno je iz Salinesa.

Iz kluba su poručili da su apsolutno zaslužili titulu.

– Nakon godina tavorenja u prosječnosti, tuzlanska publika će moći pratiti Ligu šampiona i evropski pohod svog kluba. Sada je dokazalo da Evropu u Tuzlu mogu dovesti samo iznadprosječni ljudi. Avgust i Liga šampiona su veoma blizu i uprava nastavlja da radi punom parom – istakli su u Salinesu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*