Trifković odličan u debitantskom nastupu za reprezentaciju BiH

Dejan Trifković iz Kotor Varoša debitovao je u dresu futsal reprezentacije BiH u prijateljskom duelu protiv Slovenije koji je okončan bez pobjednika 1:1.

Član Kluba malog fudbala Kotor Varoš nalazi se na pripremama selekcije za koju nastupaju igrači do 19 godina u trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici. Reprezentacija se okupila u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Trifković za „Moj Kotor Varoš“ u superlativima opisuje atmosferu i prijem na koji je naišao u Zenici.

– Odlično sam se uklopio, a posebno sam zadovoljan odnosom stručnog štaba. Protiv Slovenije sam bio u prvoj postavi i imao veliku minutažu, a posebno prijaju komplimenti koje je selektor imao na račun moje igre – rekao je Trifković.

Reprezentacija BiH će večers ponovo odmjeriti snage sa Slovenijom čime će ovaj ciklus priprema biti završen.

– Nadam se da ću ponovo opravdati povjerenje koje mi je pozivom ukazao selektor i da ću se nametnuti i za buduće reprezentativne akcije – dodao je odlični mladi futsaler.

Prvo Evropsko prvenstvo futsal reprezentacija u ovoj uzrasnoj kategoriji biće održano u septembru 2019. godine u glavnom gradu Letonije – Rigi. Reprezentacija BiH smještena je u grupu tri glavne kvalifikacione runde gdje će za protivnike imati selekcije Srbije, Portugala i Moldavije.

Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan od 26. do 31. marta 2019. godine u BiH. Plasman na završnicu Evropskog prvenstva uz domaćina Letoniji ostvariće sedam pobjednika grupa glavne runde kvalifikacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*