Trifković cementira mjesto u reprezentaciji BiH

Kotorvarošanin Dejan Trifković dobio je poziv za novu akciju juniroske futsal reprezentacije BiH koja će 5. marta u Brčkom odigrati prijateljski meč sa Klubom malog fudbala Klanac povodom obilježavanja desetogodišnjice postojanja ovog kluba.

Reprezentativci će se okupiti 3. marta u Brčkom i do utakmice sa Klancom odradiće tri treninga.

Juniroska futsal reprezentacija BiH formirana je prije nekoliko mjeseci, a Trifković je učestvovao u svim njenim dosadašnjim akcijama i bio među najstandardnijim igračima. Novo okupljanje biće prilika da jedan od najboljih igrača Kluba malog fudbala Kotor Varoš zacementira mjesto na spisku selektora Ive Kreze za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

– Nama će ova utakmica poslužiti u pripremi za kvalifikacioni turnir koji očekuje našu juniorsku selekciju krajem marta. Pozvali smo igrače koji su sebi kroz prethodna okupljanja trasirali put u reprezentaciju, ali i neke nove koji će imati priliku da pokažu šta znaju. Nakon ove provjere ćemo sigurno biti još bolje upućeni u ono sa čime raspolažemo i spremniji za naredne izazove – kaže Krezo.

Reprezentacija BiH smještena je u grupu 3 glavne kvalifikacione runde gdje će za protivnike imati selekcije Srbije, Portugala i Moldavije. Kvalifikacioni turnir ove grupe biće održan od 26. do 31. marta 2019. godine u BiH, a plasman na  Evropsko prvenstvo ostvariće pobjednik grupe.

Prvo Evropsko prvenstvo futsal reprezentacija za juniore biće održano u septembru 2019. godine u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*