Sukob u Crvenoj zvezdi, Kanga zvao Lukovića da se potuku

Atmosfera u redovima Crvene zvezde ozbiljno je narušena zbog sukoba Gelora Kange i Aleksandra Lukovića.

Kanga je nedavno izbačen iz prvog tima pred meč protiv Radničkog iz Niša u posljednjem prvenstvenom kolu odlukom trenera Boška Đurovskog. Trener Zvezde je nakon treninga na kome nije bilo Kange samo rekao da je on prekršio klupsku disciplinu i da je to razlog njegovog odstranjivanja iz ekipe.

Portal “Telegraf” prenosi, međutim, svjedočenje jednog od očevidaca situacije sa stadiona u Ivanjici, koji navodi da je razlog za ovu disciplinsku mjeru za kojom je posegao Đurovski skandalozno ponašanje Kange na kraju utakmice protiv Javora, kada je želio da se obračuna sa kapitenom ekipe Lukovićem.

– Nakon što je meč završen, došlo je do verbalnog sukoba Kange i Lukovića. Kapiten mu je skrenuo pažnju da treba da ode da pozdravi navijače, na šta je Gabonac žestoko uzvratio, a čak je i zvao Lukovića na obračun ispred stadiona jedan na jedan. Sve to su na kraju smirili članovi stručnog štaba i ostali igrači, a epilog je bilo kasnije izbacivanje Kange iz tima za meč protiv Radničkog – rekao je očevidac.

Luković i Kanga su već imali problematične situacije na terenu u prethodnim utakmicama, kada je Gabonac želio da šutira penale, iako je kapiten Zvezde bio predodređen za tu ulogu odlukom tadašnjeg trenera Miodraga Božovića.

Kanga je imao ispad i poslije meča sa Spartakom kada je procurila informacija da se sukobio fizički sa Markom Petkovićem. Takođe, želio je da se obračuna i sa igračima Partizana nakon posljednjeg vječitog derbija, kada je Žandarmerija spriječila opštu tuču ispred svlačionica na stadionu Crvene zvezde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*