Stefan Pejaković osvojio medalju u Sloveniji

Sjajni džudista Mladosti iz Kotor Varoša Stefan Pejaković dodao je danas još jednu medalju u svoju bogatu kolekciju osvojivši treće mjesto na izuzetno jakom međunarodnom turniru Nagaoka kup u slovenačkoj prestonici Ljubljani.

Jubilarna 15. medalja u ovoj sezoni jedna je od najvažnijih koje su zasijale na prsima mladog džudiste jer je na suprotnoj strani tatamija imao izuzetnu konkurenciju. Pejakoviću se na putu ka još većem uspjehu ispriječio osavajač zlatne medalje Tim Kelc kojem je pružio sjajan otpor.

– Prezadovoljan sam rezultatom jer sam poslije nastupa na Balkanskom prvenstvu još jednom pokazao da imam kvalitet za evropsku scenu i da ni od ovako jakog takmičara nisam izgubio na ipon. Koliko je bila jaka konkurencija govori podatak da su Kelc i David Kljajić, koji je takođe bio na pobjedničkom postolju, u svojim kolekcijama imaju evropsku medalju – rekao je Pejaković za “Moj Kotor Varoš”.

Na turniru koji je organizovao Džudo klub Olimpija iz Ljubljane nastupila su 842 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije, Bugarske, Mađarske, Italije, Rusije, Ukrajine, Alžira i Slovenije, a Pejaković se nadmetao u kadetskoj konkurenciji u kategoriji iznad 90 kilograma.

  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*