Stefan Pejaković ide u Sloveniju po novu medalju

Najbolji mladi džudista kotorvaroške Mladosti Stefan Pejaković putuje danas u Sloveniju gdje će se takmičiti na veoma jakom međunarodnom turniru Nagaoka kup.

Turnir koji organizuje Džudo klub Olimpija je uz Koroška kup najjače takmičenje u Sloveniji i polako ulazi na mapu evropskih turnira. Prošle godine u tri kategorije je nastupilo 802 takmičara iz Slovenije, BiH, Ukrajine, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Francuske, Italije, Austrije, Rusije i Alžira.

– Ovo je 54. Nagaoka kup što dovoljno govori o tradiciji. Trajaće dva dana, a ja ću nastupiti u nedjelju u kadetskoj konkurenciji u kategoriji iznad 90 kilograma. Ukoliko ne zakasnim sa prijavom takmičiću se i u konkurenciji mlađih seniora. Za takmičenje u Sloveniji sam se dobro pripremio i očekujem medalju oko vrata – rekao je Pejaković za “Moj Kotor Varoš”.

Sjajni Kotorvarošanin odlazi u Ljubljanu u najboljoj sezoni u karijeri u kojoj je već osvojio 14 odličja, bio peti na Balkanskom prvenstvu za kadete i obezbijedio vizu za evropska takmičenja.

– Ovo je moja sezona iz snova. Sljedeće godine se mnogo više očekuje od mene pa se samim tim pritisak se povećava. Zahvaljujem se svim ljudima koji su me podržali u toku ove sezone, a posebno mojoj porodici – istakao je Pejaković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*