Selena Varošić, Anja Smiljić i Helena Stolić šampionke RS

Džudisti kotrorvaroške Mladosti Selena Varošić u seniorskoj i Anja Smiljić i Helena Stolić u konkurenciji poletaraca okitili su se titulama šampiona RS na prvenstu održanom u Laktašima.

Sjajna Selena Varošić je pokazala da joj prelazak u seniorske vode ne predstavlja teret i nastavila je da dominira u svojoj kategoriji. Ona je prošle godine stigla do titule šampiona RS u junirskoj konkurenciji, a zahvaljujući ovogodišnjem zlatu stigla je do vize za nastup na Prvenstvu BiH na kojem je prošle godine osvojila bronzanu medalju.

Jedna od najboljih mladih takmičarki Mladosti Anja Smiljić takođe je nastavila niz sjajnih rezultata i odbranila prošlogodišnje zlato, a imaće priliku da pokuša da se popne i stepenicu više na Prvenstvu BiH na kojem je prošle godine osvojila srebro.

Helena Stolić je nova nada Mladosti koja je u posljednje vrijeme osvojila nekoliko medalja na međunarodnim turnirima, a sada je stigla i do najvećeg uspjeha od kada trenir džudo.

Jedino srebro na šampionatu RS osvojio je poletarac Đorđe Kučuk, a Kotorvarošani su iz Laktaša donijeli i tri bronze. Za njih su zaslužni Sara Marić i Srboljub Savanović u seniorskoj i Leo Marković u kategoriji poletaraca.

Na Prvenstvu RS je učestvovalo više od 30 klubova, koji su u seniorskoj konkurenciji imali 85, a u konkurenciji poletaraca 128 takmičara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*