Selena i Stefan na Evropskom kupu u Sarajevu

Sjajni džudisti Mladosti iz Kotor Varoša Selena Varošić i Stefan Pejaković učestvovaće predstojećeg vikenda na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu.

Iako ih očekuje jedno od najjačih takmičenja u njihovim karijerama najbolja sportistkinja i najbolji mladi sportista Kotor Varoša u prošloj godini bez mnogo respekta će stati pred rivale, naoružani znanjem i vještinom i velikom željom da stignu do dobrog rezultata.

Varošićeva će po prvi put učestvovati na Evropskom kupu, ali je već stekla mnogo iskustva na velikim takmičenjima.

– Ovo takmičenje će za mene biti još jedna veliki korak. Biće veoma jaka konkurencija, ali bez obzira na to očekujem dobar rezultat. Vjerujem u sebe, svakodnevno sam naporno trenirala i nadam se da će se taj trud i napor isplatiti. Ostaviću srce na tatamiju i boriću se maksimalno do poslednje sekunde – kaže Varošićeva za “Moj Kotor Varoš”.

Pejaković je pretprošlog vikenda učestvovao na Evropskom kupu za kadete u Zagrebu gdje ga je u prvoj rundi eliminisao Moldavac koji je stigao do bronzane medalje. Sada će se okušati u još jačoj konkurenciji s obzirom na uzrast, ali je već pokazao da je ravnopravan i sa juniorima.

– U Sarajevo idem bez pritiska jer je konkurencija veoma jaka, a ogromna je i razlika u godinama. Bez obzira na to nemam respekta prema rivalima i na tatami ću izaći rasterećen kao i na Balkanskom prvenstvu za juniore gdje sam izborio plasman među pet najboljih. Mnogo toga će zavisiti od žrijeba – rekao je Pejaković za “Moj Kotor Varoš”.

Na Evropskom kupu će nastupiti 293 takmičara iz 17 zemalja sa dva kontinenta. Varošićeva će nastupiti u kategoriji do 63 kilograma za koju su prijavljene 22 takmičarke, dok će se Pejaković boriti u kategoriji iznad 100 kilograma sa još 11 džudista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*