Savez odsvirao kraj kotorvaroškom fudbalu

Tekuća sezona završena je za Fudbalski klub Mladost i Klub malog fudbala Kotor Varoš jer je Izvršni odbor Fudbalskog saveza RS donio odluku o prekidu takmičenja u svim ligama koje su pod njegovom ingerencijom zbog epidemije virusa korona.

Savez je odlučio da niko neće ispasti u niži rang takmičenja, a formirana je komisija koja će predložiti model reorganizacije i proširenja liga saveznog ranga takmičenja.

– Odluka o prekidu svih ligaških takmičenja je donesena na osnovu preporuka i zaključaka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS o nemogućnosti takmičenja prije 1. jula ove godine. Ona je u interesu i klubova i zdravlja igrača – saopšteno je iz Fudbalskog saveza RS.

Mladost je prekid šampionata dočekala na petom mjestu na tabeli Regionalne lige RS grupa zapad. Naš tim je u 13 odigranih utakmica izborio 20 bodova i bio na dobrom putu da sezonu završi u vrhu tabele.

Klub malog fudbala Kotor Varoš bio je u nezavidnoj poziciji jer ga je do kraja sezone očekivala žestoka borba za opstanak u Prvoj ligi RS. Kotorvarošani su poslije 12 odigranih utakmica zauzimali pretposljednje mjesto sa deset bodova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*