Sara Marić srebrna, Selena Varošić bronzana na Prvenstvu BiH

Džudistkinja kotorvaroške Mladosti Sara Marić osvojila je drugo, a Selena Varošić treće mjesto na prvenstvu BiH za mlađe seniorke održanom u Sarajevu.

Pravo nastupa na šampionatu imale su džudistkinje do 23 godine, a Marićeva je stigla do srebrne medalje u ovoj konkurenciji iako je još kadetkinja. Marićeva je zajvaljujući ovom rezultatu ušla u reprezentaciju BiH i imaće pravo nastupa na Evropskom prvenstvu.

Sjajne džudistkinje time su nastavile niz vrhunskih rezultata koje bilježe već godinama. Mladost je na ovom šampionatu imala stoodstotni učinak jer su ove dvije džudistkinje bile jedini predstavnici kluba i vratile su se sa dvije medalje.

Paralelno sa Prvenstvom BiH održan je i 19. Međunarodni turnir “BiH end Nipon”, koji je u ulozi pokrovitelja otvorio ambasador Japana u BiH. Takmičari mladosti osvojili su osam medalja – dvije zlatne i po tri srebrne i bronzane.

Na najviši stepenik pobjedničkog postolja popele su se Sara Marić u kadetskoj i Anja Smiljić u konkurenciji poletarki. Srebrne medalje osvojili su mlađi pioniri Lara Višnjić i Nikolina Stolić ml pio, te starija pionirka Dajana Dragojević. Bronzanim medaljama okitili su se poletarka Helena Stolić i stariji pioniri Jovan Serdar i Darija Danilović.

Mladost je na turniru nastupila sa 18 takmičara, a na tatami je izašlo više od 600 džudista iz 59 klubova iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*