Sara Marić – od prvog treninga sa bratom do najbolje sportistkinje Kotor Varoša

Kada je kao djevojčica sa starijim bratkom krenula na prvi trening kotorvaroškog Džudo kluba Mladost Sara Marić nije ni sanjala da će osam godina kasnije podići jedan od najdražih trofeja namijenjen najboljoj sportistkinji grada.
Slučajni odabir sporta pokazao se kao idealan izbor jer danas njena trofejna riznica broji više od 60 medalja među kojima su i odličja sa šampionata RS i BiH.
– Željela sam da se bavim sportom, ali nisam mogla da se odlučim šta ću trenirati. Pošto je moj brat trenirao džudo krenula sam sa njim na trening i tako je sve počelo. Danas sam tu gdje jesam i predana ovom sportu u kojem sam se potpuno pronašla – kaže za “Moj Kotor Varoš” Sara Marić.
Treninzi, često veoma zahtjevni i fizički naporni, nisu slomili sportski duh uporne i snažne djevojčice.
– Imala sam podršku porodice, ali želim posebno da zahvalim mom treneru Sejdi Tataru što je uvijek tu za mene i što je vjerovao od početka i danas vjeruje u mene. Drago mi je da se moj dugogodišnji trud isplatio i veoma sam počastvovana što sam baš ja izabrana za najbolju sportistkinju opištine – istakla je Sara Marić.
Ona je proglašena najboljom sportistkinjom Kotor Varoša u 2018. godini u kojoj je osvojila čak 20 medalja. Ukazanu čast ve je počela da opravdava na tatamiju jer je već na prvom takmičenju, Prvenstvu RS za seniorke, osvojila bronzanu medalju iako još nastupa u kadetskoj konkurenciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*