Sara Marić i Dragan Stanković najbolji sportisti Kotor Varoša

Džudistkinja Sara Marić i šahista Dragan Stanković proglašeni su večeras za najbolje sportiste Kotor Varoša u 2019. godini.

Marićeva je prošle godine pokazala puni potencijal i nastupajući za Džudo klub Mladost osvojila 20 medalja od čega više od polovine zlatnih. Najznačajniji rezultati bili su joj treće mjesto na Balkanskom prvenstvu za juniorke, tri druga mjesta na Prvenstvu BiH za mlađe seniorke, juniorke i kadetkinje, prvo mjesto na Prvenstvu RS za kadetkinje i drugo mjesto na Prvenstvu RS za juniorke. Ona je drugu godinu uzastopno proglašena za najbolju sportistkinju Kotor Varoša, a prošle godine je tu radost podijelila sa klupskim kolegom Borislavom Bogdanićem.

Ništa manje uspješan u 2019. godini nije bio ni Stanković koji je jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman Šahovskog kluba Kotor Varoš u Prvu ligu RS i odlične rezultate u debitantskoj sezoni u prvoligaškom društvu. Sa Šahovskom klubom Bihać se plasirao u Premijerligu BiH kao najmlađi igrač tima. Nizu klupskih uspjeha dodao je i više osvojenih turnira u pojedinačnoj konkurenciji čime je stigao na korak do zvanja FIDE majstora.

U konkurenciji za najbolje sportiste Kotor Varoša bili su i futsaler Milen Kutić, fudbaler Mesud Avdić, karatista Dejan Tomić, odbojkašica Ivana Vučanović, stonoteniser Oliver Đurić i rukometaš Radomir Stojanović.

Za najperspektivnije mlade sportiste na području kotorvaroške opštine proglašeni su džudistkinja Anja Smiljić i karatista Milan Gajanin.

Nagrada za najuspješniju mušku ekipu pripala je Džudo klubu Mladost, dok je u ženskoj konkurenciji nagrađen Odbojkaški klub Kotor Varoš. Trener odbojkašica Dragan Zeljković proglašen je za najboljeg među trenerima.

Dodijeljena su i dva posebna priznanja, a otišla su u ruke bicikliste Davora Tubića koji nastupa za banjalučki BSK i trenera Karate kluba Ipon Ljubimka Kuzmića. Tubiću je proglašen ambasadorom kotorvaroškog sporta, a Kuzmiću je dodijeljeno priznanje za razvoj sporta i promociju opštine Kotor Varoš.

Nagrade su dodijeljene i učenicima osnovne i srednje škole koji su učestvovali na republičkim takmičenjima, a pripale su Kristini Stojanović, Bojanu Petroviću, Edhemu Jusiću, Ivani Vučanović i Lidiji Stojanović.

Tradicionalna manifestacija na kojoj su nagrađeni Kotorvarošani sa najboljim sportskim rezultatima održana je u kino sali u Kotor Varošu, a organizovali su je Opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*