Sakan nagradio Bogdanića za balkansku bronzu

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za džudistu Mladosti Borislava Bogdanića koji je minulog vikenda osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.

Sakan je pohvalio Bogdanićeve rezultate u ovoj godini, ali i ostalih kotorvaroških džudista predvođenih trenerom Sejdom Tatarom, navodeći da su oni ambasadori opštine Kotor Varoš.

– Radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da Bogdanića novčano nagradim za uspjeh na Balkanskom prvenstvu i za medalje koje osvaja u kontinuitetu jer on na najbolji način predstavlja našu lokalnu zajednicu – istakao je Sakan i uručio Bogdaniću 500 KM.

Bogdanić je u kategoriji do 100 kilograma u borbi za bronzanu medalju savladao makedonskog reprezentativca Semira Avdića, a prethodno je u polufinalu poražen od Crnogorca Danila Pantića kaznenim poenom.

– Nakon Evropskog kupa u Dubrovniku i Evropskog prvenstva u Varšavi stekao sam neophodno iskustvo na međunarodnoj sceni i to mi je pomoglo da skoncentrisano uđem u meč za bronzanu medalju, koji sam sasvim zasluženo riješio u svoju korist – istakao je Bogdanić i dodao da mu podrška Sakana znači mnogo u njegovoj karijeri.

Bogdanić je poslije titule seniorskog prvaka BiH ostvario najveći uspjeh u istoriji kotorvaroškog džudoa i pokazao da je jedan od najvećih majstora ovog sporta u RS.

Tatar je upoznao Sakana da klub postoji od 1976. godine i da je ovo sedma medalja sa balkanskih prvenstava, ali prva u seniorskoj konkurenciji.

– Džudo je izuzetno skup sport i zahvalio bih načelniku što je prepoznao naš trud i rad u kontinuitetu, a priliku da potvrdi ovaj rezultat Bogdanić će imati 23. septembra na Evropa open turniru u Beogradu – naglasio je Tatar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*