Šahisti iz Kotor Varoša treći, titula u Kneževu

Šahovski klub “Kotor Varoš” osvojio je treće mjesto na Šahovskom kupu banjalučke regije koji je održan u Banjaluci, dok se titulom okitio “Progres” iz Kneževa.

Snage na 64 polja odmjerilo je 11 ekipa, koje su činila po četiri igrača i rezerve, a za naš tim nastupili su Zlatko Kragić, Sergej Molčanov, Dragoslav Jotanović, Dragan Stanković i Darko Stanković kao rezerva. Najbolje rezultate ostvarili su Jotanović i Dragan Stanković koji su iz sedam partija osvojili po 5,5 poena, Kragić i Molčanov su iz po jednog meča manje uknjižili po 3,5, dok je Darko Stanković iz dvije partije donio poen.

Kotorvarošani su ostvarili četiri pobjede, dva remija i poraz, a jedini nisu osjetili gorčinu poraza od šampionskog sastava i Kneževa.

– Zadovoljan sam nastupom u Banjaluci, ovo je još jedan turnir na kojem smo imali dobar rezultat i odigrali dosta dobrih partija. Izdvojio bih pobjedu nad internacionalnim majstorom Vladom Jakovljevićem, a kompletna ekipa je zadovoljna nastupom na Šahovskom kupu u Banjaluci -rekao je Kragić za “Moj Kotor Varoš”.

Tabela:

ŠK “Progres” Kneževo 13 meč bodova, 24,5 poena

ŠK “Lijevče” Nova Topola 11 meč bodova, 17,5 poena

ŠK “Kotor Varoš” Kotor Varoš 10 meč bodova, 19 poena

ŠK “Kozara” Gradiška 8 meč bodova, 15 poena

ŠK “Ribnik” Ribnik 8 meč bodova, 13,5 poena

“Gambit” Banjaluka  8 meč bodova, 12,5 poena

“POŠK” Potočani 7 meč bodova, 13,5 poena

ŠKI “Balkan 1926” Banjaluka 6 meč bodova, 12,5 poena

ŠŠ “Skakač” Banjaluka 5 meč bodova, 11 poena

ŠK “Kaisa” Banjaluka 5 meč bodova, 10 poena

“Šaha malo” Banjaluka 3 meč boda, 8,5 poena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*