Rukometni klub Kotor Varoš pred kolapsom, upitan početak sezone

Rukometni klub Kotor Varoš nalazi se na ivici ambisa i pod velikim znakom pitanja je da li će se takmičiti u novoj sezoni.

Prva liga RS počinje naredne subote, a kotorvaroški rukometaši, koji su već godinama njeni standarni učesnici, još nisu odradili nijedan trening, nemaju ni trenera, a klub je ostao bez novca od Opštine Kotor Varoš.

Početak za sada jednosmjerne ulice, koja vodi pravo u provaliju, uslijedio je nakon što je Skupština opštine Kotor Varoš donijela odluku da uprave sportskih klubova budu formirane u skladu sa izvorima finansiranja. To u prevodu znači da bi uprave klubova činili uglavnom predstavnici opštine kao jedinog finansijera, što bi bilo do sada nezabilježeno miješanje politike u sport.

Značajn broj klubova odbio je da postupi u skladu sa tom odlukom zbog čega je opštinska vlast odlučila da obustavi isplatu mjesečnih tranši pa tako ni Rukometni klub Kotor Varoš već mjesecima nije dobio ni feninga.

Dodatnbi šok uslijedio je nakon što je trener i igrač Damjan Tepić odlučio da okači patike o klin zbog čega je klub ostao i bez prvog kormilara. Pokušaji da bude izabran Tepićev nasljednik bili su uzaludni tako još nema nikoga ko bi zakaozao trening uoči nove sezone koja je na pragu.

Kotorvaroški rukometaši već godinama su među najboljim ekipama u Prvoj ligi RS, a prošlu sezonu su u veoma jakoj konkurenciji zauzeli odlično letvrto mjesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*