Rukometni biser iz Kotor Varoša odveo Borac do titule

Mladi rukometaši banjalučkog Borca stigli su do titule najboljih u RS, a do trona ih je predvodio kotorvaroški rukometni biser Božo Tepić.

Borac je na završnom turniru za timove koje čine igrači rođeni 2002. i 2003. godine odigranom u banjalučkom “Boriku” potvrdio dominaciju i superiorno osvojio trofej, a Tepić je ponio epitet najboljeg igrača turnira.

Na turniru je nastupilo šest ekipa koje su put do polufinala tražile kroz dvije grupe. Borac je sa pobjedama protiv Jedinstva iz Brčkog i Kozare iz Kozarske Dubice stigao do očekivanog polufinala. U polufinalu su savladali vršnjake iz Doboja, da bi u borbi za titulu ponovo odmjerili snage sa Kozarom i slavili sa ubjedljivih 28:18.

Tepić je u svim mečevima bio lider banjalučkog tima i golovima i asistencijama predvodio ubojiti napad i dokazao da je jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji i da će ubrzo zakucati na vrata prvog tima.

Prezadovoljan sam osvojenom titulom i svojim igrama na završnom turniru. Ovo mi je veliki motiv da napredujem i da što prije zaigram u prvom timu Borca. Osvojio sam najdražu titulu u dosadašnjoj karijeri rekao je za MKV fantastični Kotorvarošanin.

Tepić je u dva meča završnog turnira odmjerio snage sa sugrađaninom i bivšim saigračem Mladenom Kalamandom, koji je Borčev dres zamjenio Kozarinim, pa je drugarstvo preraslo u svojevrsno rivalstvo. Kalamanda se zajedno sa suigračem Zoranom Radićem koji je takođe iz našeg grada, okitio srebrnom medaljom, a sva tri kotorvaroškka rukometaša će sa svojim timovima nastupiti na završnici prvenstva BiH.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*