Roleks bez primljenog gola do pehara u Grabovici, Božić pobjednik tucijade

Ekipa Kafe bar Roleks pobjednik je tradicionalnog vaskršnjeg turnira u malom fudbalu u Grabovici, a u finalu je savladala domaću Slogu poslije boljeg izvođenja penala 2:0.

Treće mjesto osvojila je ekipa SM Knežević auto koja je bila bolja od Čedinih drugara takođe poslije pernala 4:3.

Roleksovci su u potpunosti dominirali na turiniru pa su osvojili i sve pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača proglašen je Aleksandar Vučić, prvi strijelac jre Duško Vujinović, dok je najbolji golman Radenko Žutić.

Kafe bar Roleks je do pehara došao bez primljernog gola, a pred ovom sjajnom ekipom prije finala su redom padali Grabovica (8:0), Sport kafe 23 (2:0) i Čedini drugari (3:0).

Uspješan organizator turnira bila je Mjesna zajednica Grabovica, koaj je pripremila je nagradni fond od 1.000 KM iz kojeg je pobjedniku pripalo 600, finalisti 300, a osvajaču trećeg mjesta 100 KM. Nagrade su obezbijeđene i za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira.

U sklopu turnira održana je i tucijada, a vlasnik najjačeg jajeta je Das,mjasn Božić kojem je pripala ikona Svetog Nikole i novčana nagrada od 100 KM. Nagrađen je i najmlađi učesnik tucijade Luka Božić sa 50 KM, dok je parohija šipraško-grabovačka podijelila darove za četiri najbolja takmičara.

Rezultati četvrtfinala:

Sloga – Sportek 2:0

SM Knežević auto – Dermal 2:1

Čedini drugari – Maslovare 1 4:2

Kafe bar Roleks – Sport kafe 23 2:0

Rezultati polufinala:

Kafe bar Roleks – Čedini drugari 3:0

Sloga – SM Knežević auto 3:2 (pen)

Utakmica za treće mjesto

SM Knežević auto – Čedini drugari 4:3 (pen)

Finale

Kafe bar Roleks – Sloga 2:0 (pen)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*