Rođena nova nada kotorvaroškog džuda – zlatna Jovana

Jovana Popović nova je nada kotorvaroškog džuda, a na njenom vratu zasijalo je prvo zlato, koje je osvojila na jučerašnjem izuzetno jakom međunarodnom turniru u Zvorniku.

Mladost se iz Zvornika vratila sa devet medalja, a jedinu zlatnog sjaja osvojila je Jovana u kategoriji poletarki. Da će biti novo otkrovenje trenera Sejde Tatara nagovijestila je prije nekoliko sedmica na turniru u Prijedoru gdje je stigla do bronzane medalje.

– Svake sezone pokušavam da u takmičarski program uvedem nekoliko djece koja su najviše napredovala u treningu. Ove godine je izbor pao i na Jovanu i već sada je jasno da je to bila dobra odluka – rekao je Tatar za “Moj Kotor Varoš”.

Jedinu srebrnu medalju osvojila je Dajana Dragojević u konkurenciji mlađih djevojčica. Kristijan Višnjić i Miloš Smiljić oktitili su se bronzama u kategoriji mlađih dječaka. Ista odličja u konkurenciji starijih dječaka i djevojčica osvojili su Vladan Trkulja, Nikola Jeftimir, Darija Danilović i Anastasija Milić. Jedinu medalju u kadetskoj konkurenciji osvojio je Andrej Brljić.

– Zadovoljan sam rezultatima i broj medalja, jer smo nastupili bez pet-šest takmičara koji redovno osvajaju odličja u konkurenciji kadeta. Tu smo sigurno ostali bez još nekoliko medalja – dodao je Tatar.

Turnir u Zvorniku nikada nije bio jači i okupio je 712 takmičara iz 55 klubova, pristiglih iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Austrije i Mađarske. Boje Mladosti na ovom međunarodnom turniru branio je 21 takmičar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*