Radić: Odlazak u Francusku ostvarenje sna

Kotorvaroški rukometni biser Zoran Radić karijeru nastavlja u francuskom Šartru, a prvi dodir sa novom sredinom ostavio je na njega pregršt pozitivnih utisaka. 

– Ostvario mi se dječački san. Potpisao sam trogodišnji ugovor i na meni je da dokažem šta mogu. Sjajno su me prihvatili u klubu. U sezonama pred nama pokušaću da naučim što više, a trener golmana Nebojša Stojinović je svakako neko od koga se može puno toga naučiti. Uslovi za rad su fantastični, treniram sa prvom ekipom, a nastojaću da maksimalno iskoristim minutažu koja mi bude dodijeljena – rekao je mladi golman za “Moj Kotor Varoš”. 

Radić je pokazao da se upornost koju je iskazivao među stativama u Kotor Varošu, Kozarskoj Dubici i Banjaluci isplatila. Uvjeren je da će taj odnos donijeti uspjeh i u Francuskoj, a podršku očekuje od kolonije igrača sa naših prostora.

– U timu su sa naših prostora Nebojša Grahovac, Vanja Ilić, Nikola Jukić i Vasja Furlan. Svi su izuzetno ljubazni i trude se da se što bolje uklopim. Prvi tim je francuski prvoligaš, a drugi tim igra treću ligu. Trenutno treniram s prvim timom, a igraću i za drugi tim – istakao je Radić.

Sjajni golman je prve rukometne korake napravio u Kotor Varošu, a potom preko Kozarske Dubice stigao u banjalučki Borac gdje njegove partije nisu prošle neopaženo.

Zanimljivo je da će Radičev trener biti Toni Đerona koji je kao selektor preporodio reprezentaciju Srbije. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*