Proglašeni najbolji sportisti Kotor Varoša

Stonoteniser Mladen Nikolić i karatistkinja Sandra Tepić najbolji su kotorvaroški sportisti za 2016. godinu, a ova laskava priznanja dodijeljena su im večeras na manifestaciji “Izbor najboljih sportista Kotor Varoš”.

Žiri je među deset najboljih uvrstio i džudistkinju Selenu Varošić, rukometaša Miloša Jurića, odbojkašicu Jovanu Stakić, šahistu Sergeja Molčanova, košarkaša Denija Varošića, kik-boksera Aleksandra Đukića, fudbalera Stefana Kršića i igrača Kluba malog fudbala Senedina Tatara.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je ženski Odbojkaški klub Kotor Varoš, a najperspektivniji sportisti su rukometaš Mladen Kalamanda i džudistkinja Sara Đukić. Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vladanu Đekanoviću iz Kluba malog fudbala Kotor Varoš, a za najboljeg sportskog radnika izabran je Almin Ibričić.

Posebna priznanja za razvoj i popularizaciju sporta uručena su Miletu Korugi i Dušku Kerezoviću, a za promociju Kotor Varoša u međunarodnim okvirima rukometnom treneru Žarku Pejoviću. Fudbalskom klubu Mladost uručeno je priznanje za jubilej 90 godina uspješnog postojanja i rada.

Zaslužena pažnja poklonjena je i školskom sportu pa su nagrađeni i učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na Malim olimpijskim igarama. Nagrade su dobili Marko Jovičić iz Osnovne škole “Petar Kočić” Šiprage, Tanja Jotanović i Đorđe Mikanović iz Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Maslovare, Ivana Vučanović i David Pucarević iz Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš, te Nataša Vučanović i Vladan Maksimović iz Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”.

Nagrade najuspješnijim sportistima uručio je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan, koji je istakao da su sportisti i sportski radnici najbolji ambasadori opštine i da čine sve što mogu da sportistima i klubovima stvore uslove za organizovanje sportskih aktivnosti, njihovo učešće na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i da obezbijede podrški za vrhunske i perspektivne sportiste.

“Izbor najboljih sportista Kotor Varoša” organizovali su opštinska uprava i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*