Pravila i povrede skrojile tim Mladosti za novu sezonu

Košarkaši kotorvaroške Mladosti počeli su pripreme za predstojeću sezonu u Drugoj ligi RS koju će dočekati u značajno izmjenjenom sastavu u odnosu na prethodnu.

Na roster Mladosti uticao je niz faktora, a posebno nova pravila koja podrazumijevaju da u ekipi može biti šest igrača starijih od 25 i da u petorci uvijek mora biti jedan mlađi od 18 godina. S obzirom da je u pogonu Mladosti već godinama veliki broj mladih i talentovanih igrača to neće zadati mnogo problema treneru Alminu Ibričiću i njegovom pomoćniku Mićanu Popoviću.

Glavobolju donosi pravilo da je maksimalna starosna granica igrača 35 godina. To će iz sastava eliminisati kapitena Sinana Čauševića i pouzdanog Marija Bubića, iako su bili spremni da i u predstojećoj sezoni nose dres Mladosti.

– U narednu sezonu ulazimo u znatno izmjenjenom sastavu u odnosu na prošlu. Prvenstveno je nenadoknadiv gubitak i ostaje žal zbog odsustva Vanje Pejakovića, jednog od najperspektivnijih mladih igrača u RS kojem želimo što brži oporavak. Uvođenjem starosnih granica klub će biti lišen usluga Sinana Čauševića i Marija Bubića, koji su skoro dvije decenije bili zaštitni znak kluba. Ostali smo i bez Vedrana Filipovića, koji je odlučio da životni put nastavi u Holandiji. Stefan Stanković je nastavio školovanje tako da na poziciji visokih igrača ostaje mjesto za eventualno dovođenje jednog centra. Na sve se nadovezala i operacija slijepog crijeva za perspektivnog Nikolu Korićanca i izvjesno je da će propustiti prvu polusezonu – kaže Ibričić za “Moj Kotor Varoš”.

U moru loših vijesti za klub stigle su i pozitivne i već je dogovoren angažman dvojice iskusnih igrača.

– Ohrabruje nas povratak jednog od najefikasnijih košgetera Dejana Simića i Darka Jotanovića koji bi mogao biti pokretačka snaga ekipe i nosilac igre uz Denija Varošića, koji je već stasao u zrelog igrača. Raduje nas i entuzijazam i posvećenost treninzima naših mladih igrača Narića, Borića, Kršića, Novića koji iz dana u dan pokazuju sve veći napredak – dodao je Ibričić.

Roster će zatvoriti sada već veterani Danijel Raljić i Almin Ibričić, koji je i prošle sezone više vremena provodio na parketu nego na klupi. Oni bi trebali dati dodatnu sigurnost timu i na terenu i van njega i povesti mlade igrače ka pobjedama.

Sezona počinje krajem oktobra, ali još nije poznat formatu takmičenja. U opticaju su jedna i dvije grupe, ali će konačan format zavisiti od broja prijavljenih ekipa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*