Požar u rukometnom klubu zagašen odgađanjem utakmica

Rukometni klub Kotor Varoš dan pred početak nove sezone u Prvoj ligi RS nema operativnu upravu i trenera, igrači nisu odradili nijedan trening, a kao trenutno spasonosno rješenje bilo je odgađanje utakmica prva dva kola.

Požar je trenutno zagašen i “kupljeno” je dodatnih 15 dana kako bi jedan od najpopularnijih i najuspješnijih klubova u Kotor Varošu preživio kritične trenutke u koje je zapao.

– Još se ne zna ni ko čini upravu, trenera nemamo, nismo obavili pripreme, niti smo imali ijedan trening. Situacija godinama nije bila teža, ali se nadamo da će neko preuzeti kormilo i izvući nas iz krize – rekao je za “Moj Kotor Varoš” jedan od prvotimaca.

Prema nezvaničnim informacijama, u spasavanje kluba se uključio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je i do sada bio u upravi. Sakan je, prema riječima, našeg izvora spreman da preuzme čelnu poziciju u klubu kako bi obezbijedili uslove da se nastavi takmičiti u Prvoj ligi RS čiji je učesnik već godinama.

Problemi su eskalirali nakon što je Skupština opštine Kotor Varoš donijela odluku da uprave svih sportskih klubova budu formirane u skladu sa izvorima finansiranja, a kako to nije učinjeno rukometni klub je ostao bez novca iz budžeta. Dodatni problem pojavio se kada je dugogodišnji trener i jedan od najboljih igrača u istoriji kluba Damjan Tepić odlučio da okači patike o klin. Pokušaji da bude izabran Tepićev nasljednik bili su uzaludni tako da nije bilo nikoga ko bi zakazao trening uoči nove sezone.

Kotorvaroški rukometaši već godinama su među najboljim ekipama u Prvoj ligi RS, a prošle sezone su u veoma jakoj konkurenciji zauzeli odlično četvrto mjesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*