Ponorac: Fudbaleri Mladosti se osjećaju napuštenim

Predsjednik Fudbalskog kluba Mladost Kotor Varoš Rajko Ponorac saopštio je danas da su se igrači osjetili napuštenim od mnogih iz strukture lokalne vlasti i da se to odrazilo i na loše rezultate na početku proljećnog dijela Regionalne lige RS u kojoj se takmiči najstariji kotorvaroški sportski kolektiv.

Čak štaviše osjetili su i lobiranje pojedinaca koji trenutno odlučuju o finansiranju sportskih organizacija, a zaposleni su u opštinskoj administraciji. Lobiranje se očituje u izglasavanju odluke u Skupštini opštine Kotor Varoš o raspodjeli novca sportskim klubovima kojom je Mladosti dodijeljeno 14.000 KM, što ne može isfinansirati ni polovinu izdataka koje klub ima. Očito je da je njihova namjera da fudbalski klub u 91. godini postojanja bude zaustavljen u napredovanju i da se ne razvije u istinski brend Kotor Varoša, iako okuplja više od 140 registrovanih igrača svih uzrasta – naveo je Ponorac u saoopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, posebno iznenađuje što su u tome učestvovali bivši predsjednici kluba Miodrag Petrović i Predrag Tešić i nekadašnji fudbaleri Mladosti Vladan Đekanović i Bojan Đekanović.

– Oni su izlobirali kod mnogih odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš da klubu bude dodijeljena mizerna dotacija, iako mora da plaća kotizacije i članarine fudbalskim savezima, troškove putovanja, službena lica na utakmicama, održavanje gradskog stadiona i slično. Fudbalerima se sa tim iznosom ne može obezbijediti ni pranje i održavanje sportske opreme, pa sve pada na njihov teret, odnosno njihovih porodica. Poslije utakmice se ne može obezbijediti ni čaj ili sok, a o sendviču nema ni govora. Klub funkcioniše bez domara koji treba da brine o klupskim prostorijama i sportskoj opremi, pa i taj posao rade treneri i fudbaleri – naveo je Ponorac.

On je istakao da će klub o situaciji u kojoj se nalaze obavijestiti Skupštinu opštine prije odlučivanja o rebalansu opštinskog budžeta za 2017. godinu.

– Koristimo ovu priliku da najiskrenije zahvalimo načelniku opštine Zdenku Sakanu, koji nije poslušao pojedine svoje saradnike, koji su od njega tražili da ne uplaćuje dotacije našem klubu. Isplata dotacije kroz prvu i drugu tranšu nas je održala na fudbalskom nebu. Uvjeren sam da će se igrači izdići iznad problema i da će se dodatno angažovati kako bi postigli bolje rezultati, jer je riječ o veoma ozbiljnim i obrazovanim ljudima – istakao je prvi čovjek Mladosti.

1 Comment

  1. Da ne kradete vi dotični iz uprave fudbalskog kluba Mladost, igrači bi imali i dnevnice. Ali naravno ni osnovnih uslova nemaju zato što su Vama duboki džepovi i pljačkate narod i klub. Nemate se pravo javljati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*