Pobjeda humanosti i basketaša Metaxe u “Hajdučkim vodama”

Ekipa Caffe-bara Metaxa iz Kotor Varoša pobjednik je turnira u basketu koji je danas održan na sportskim terenima hotela “Hajdučke vode” koji je u potpunosti protekao u znaku humanosti jer su basketaši igrali za svog kolegu Vanju Pejakovića.

Metaxa je u finalu na krilima Darka Jotanovića i Vedrana Filipovića i pod dirigentskom palicom iskusnog Sinana Čauševića slavila protiv ekipe Svetosavac 2 iz Banjaluke 15:8. Kotorvarošani su do pobjede stigli dalekometnom paljbom u režiji Jotanovića, a na kraju utakmice mu se priključio i Filipović i odagnao neizvjesnost u pogledu konačnog ishoda.

Pobjednici su do finala stigli trijumfom protiv Gradine iz Tešnja rezultatom 12:6, dok je Svetosavac 2 u neizvjesnom meču bio bolji od Ekstazija iz Kotor Varoša predvođenog zvijezdom kotorvaroške Mladosti Denijem Varošićem 8:6.

Tim iz Tešnja je zbog povrede jednog od igrača bio prinuđen da preda meč za treće mjesto, ali je pobrao ovacije zbog iskazane humanosti. Veliko srce pokazao je i Svetosavac koji je na Borje došao sa dvije ekipe i pomogao Vanjino liječenje.

Akciji za Vanju se pridružio i hotel “Hajdučke vode” koji je kao organizator turnira obezbijedio nagrade za tri najbolje ekipe i omogućio im višednevni boravak na planini Borje i uživanje u mnogobrojnim sadržajima kojima raspolažu. Veliki doprinos turniru dao je i Košarkaški klub Mladost iz Kotor Varoša koji se pobrinuo za tehničku organizaciju i suđenje.

Vanja je doživio tešku povredu kičme na ekskurziji u Italiji gdje se još nalazi na liječenju, ali je pokazao krupne znake oporavka i svim humanim ljudima koji su se uključili u humanitarnu akciju ulio novu snagu i nadu u konačan ishod. A on će biti u duhu slogana turnira “Vanja izdrži, pobijedićemo”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*