VIDEO: Petar Jokanović ostaje da briljira u zemlji rukometa

Sjajni golman koji je prve rukometne korake napravio u Kotor Varošu Petar Jokanović nastaviće karijeru na Islandu gdje je produžio ugovor sa prvoligašem IBV-om.

Jokanović, koji je minule sezone bio jedan od najboljih igrača ne samo svog kluba, nego i u zemlji koja živi za rukomet, potpisao je novi jednogodišnji ugovor. 

Virus korona prekinuo je Jokanovićevu najbolju sezonu u karijeri, ali je on i prije epidemije uspio da prigrli jedan trofej osvojivši Kup Islanda u čijoj je finalnoj utakmici proglašen za najkorisnijeg igrača. Ništa slabije partije nije pružao ni u prvenstvu vodeći IBV ka pobjedama u borbi za titulu.

Viša sila je prekinula taj put, ali ne i povjerenje Islanđana u odličnog čuvara mreže i jednako posvećenog profesionalca i dobrog čovjeka. Uslijedila je ponuda za produženje saradnje koju su bez mnogo dileme prihvatile obje strane.

– Zadovoljan sam kako je protekla prva godina u dresu IBV-a. Uklopio sam se relativno brzo, adaptirao na novu sredinu i generalno na njihov stil rukometa tako da se nisam mnogo dvoumio u vezi sa njegovim produženjem. To je bilo obostarano zadovoljstvo – rekao je Jokanović za “Moj Kotor Varoš”. 

On je više nego zadovoljan premijernom sezonom na Islandu.

– Odradio sam sasvim sigurno najbolju sezonu u karijeri. Osvojio sam Kup Islanda i izabran za MVP finala, iako je rukomet na Islandu nacionalni sport i velika imena igraju u ovdašnjim klubovima. To priznaje mi laska, ali ostaje žal što nas je virus korona omeo da možda dođemo do duple krune. Sljedeća sezona je ispred nas i sasvim sigurno da je prvenstvo primarni cilj – rekao je Jokanović. 

Golman, koji svojim odbranama protivnike igrače nerijetko dovodi do ludila, iskorak u krijeri je napravio 2005. godine kada je iz Kotor Varoša prešao u banjalučki Borac. Potom je igrao u Leotaru iz Trebinja i sarajevsokoj Bosni, a 2015. godine je započeo uspješnu inostranu karijeru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*