Perišić kotovaroška zvijezda koja je počela da sija

Titule, golovi, sezona iz snova i debi za prvi tim banjalučkog Borca obilježili su posljednju godinu jednog od najtalentovanijih i najboljih mladih fudbalera iz Kotor Varoša Radovana Perišića.

Život iz snova svakog mladog fudbalera Perišić je minulih mjeseci pretvorio u javu i pokazao da će biti igrač za velika djela i da je nova zvijezda počela da sija.

Put ka ostvarenju snova počeo je u dresu juniorskog tima Borca i od prve utakmice sjajnim igrama kupio stručni štab i navijače. Nemilice je tresao mreže i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i 22 odigrana kola ponio titulu najboljeg strijelca Omladinske lige BiH grupa zapad. Perišić je bio jedan od najzaslužnijih za osvojenu titulu ispred gradskog rivala Željezničar Sport tima. Borac je terorisao rivale i postigao 96 golova, a skoro trećina se našla na Perišićevom kontu. Brojao je do 29.

– Odigrali smo odličnu sezonu i zasluženo stigli do titule, iako nam je Željezničar Sport tim cijelo vrijeme bio ozbiljan rival. naravno da mi prija što sam bio najbolji stijelac, ali za to su veliku zaslugu imali i moji saigrači. U ovoj sezoni sam se potpuno afirmisao i jednom rječju postao fudbaler – prenosi utiske Perišić za MKV.

Odlične igre preporučile su ga i stručnom štabu prvog tima Borca čiji je dres obukao u utakmicama Kupa Grada Banjaluke. I sa novim saigračima nastavio je stazom uspjeha, sa dva gola bio je najzaslužniji za plasman svog tima u polufinale, a zatim stigao i do trofeja.

Titulama kojima je dao veći ili manji doprinos tu nije bio kraj. Stigao je i pehar sa najvećom težinom. Borac je postao šampion RS i obezbijedio plasman u Premijer ligu BiH.

– I debi u Prvoj ligi RS bio je fantastičan. U pobjedi protiv Drine u Zvorniku postigao sam treći gol. Mojoj sreći nije bilo kraja – kaže Perišić.

Bila je to preporuka treneru da ga u posljednjem kolu uvrsti u prvi tim protiv Rudara iz Prijedora. Povjerenje je vratio asistencijom za drugi Borčev gol – posljednji u ovoj sezoni.

Perišićeve igre nisu promakle ni selektoru juniorske reprezentacije RS, koji je prepoznao njegov kvalitet i pozvao ga u selekciju.

– Ovo je definitivno najbolja sezona u mojoj karijeri. Teško sam mogao i zamisliti da mi se može sve ovo dogoditi za tako malo vremena, posebno što mi je ovo prva sezona u kojoj sam profesionalac pod ugovorom. Jednostavno ovo je godina u kojoj sam živio fudbal – rekao je Perišić.

U narednoj sezoni će zaplivati u seniorskim vodama. Borčev je igrač, ali je zapao za oko i klubovima iz inostranstva. Poslije zasluženog sedmodnevnog odmora očekuju ga slatke muke i svijetli fudbalski dani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*