Pejaković drugi u Sarajevu, povreda se ispriječila na putu ka zlatu

Član Džudo kluba Mladost iz Kotor Varoša Stefan Pejaković osvojio je drugo mjesto na međunarodnom turniru “Kup grada Sarajeva 2018”.

Pejaković je nastupio u konkurenciji džudista do 18 godina i u kategoriji iznad 90 kilograma.

Žrijeb mu nije bio naklonjen pa je u pretkolu dobio turskog državljanina koji se bori za sarajevsku “Bosnu”, ali ga je savladao nakon preokreta na zahvat. U četvrtfinalu se susreo sa rivalom koji mu je ostao u lošem sjećanju je je osim poraza na Prvenstvu BiH u toj borbi doživio prelom noge. Pejaković mu se revanširao i u iscrpljujućoj borbi ga savladao na tri kazne. Rival u polufinalu bio je iz Kaknja kojeg je dobio pred kraj borbe.

Pejakovića je u finalnoj borbi čekao takmičar koji je ove godine osvojio balkansku medalju. Borba je bila izjednačena i otišla u zlatni poen, ali je u drugom minutu produžetka Pejaković bio prinuđen da je preda zbog povrede noge.

– Zadovoljan sam prikazanim borbama koje su zahtjevale ogroman fizički napor. Nažalost povreda se ispriječila ispred pete zlatne medalje u ovoj godini – rekao je Pejaković čija su dva nastupa planirana za decembar pod upitnikom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*