Otkazan teniski spektakl u Banjaluci

Organizacioni odbor Adria tura donio je odluku da taj teniski karavan ne bude nastavljen što znači da neće biti zakazanih događaja u Banjaluci i Sarajevu.

– Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje i da se svi oporave – izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

On je zahvalio učesnicima iz Teniskog saveza RS, grada Sarajeva i ostalim koji su prethodnih dana vrijedno radili na pripremi ovih događaja.

– Cijenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u djelo čim za to budu stečeni uslovi – naveo je Đoković. 

On je podsjetio da je ideja Adria tura bila humanitarnog karaktera s ciljem da bude omogućena zarada igračima iz regiona, pomognuto humanitarnim organizacijama i promovisane prave vrijednosti.

– Ostajemo sada usmjereni na podršku svima koji su inficirani virusom korona sa željom da se što prije oporave – istakao je Đoković. 

Danas je potvrđeno da je Novak Đoković zaražen virusom korona, a raniie je objavljeno da su pozitivni na testu bili i Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, Viktor Troicki i Đokovićev kondicioni trener.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*