Obren Cvijanović osvojio titulu i plasirao se u Premijerligu BiH

Sjajni fudbaler iz Kotor Varoša Obren Cvijanović osvojio je sa mostarskim Veležom titulu šampiona Federacije BiH i izborio plasman u Premijerligu BiH.

Cvijanović i njegovi klupski drugovi titulu i povratak u elitu obezbijedili su u pretposljednjem kolu Prve lige FBiH pobjedom na gostovanju Bosni u Visokom 2:0. Na taj način su došli do nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na sarajvski Olimpik.

“Rođeni” su titulu ovjerili golovima u 36. i 48. minutu, a kada je sudija odsvirao kraj uslijedilo je slavlje sa velikim brojem navijača koji su došli da ih bodre u Visokom. Prava fešta očekuje se 1. juna u Mostaru kada će igrači Veleža poslije utakmice sa Igmanom podići pehar.

Velike zasluge za uspjeh Veleža pripadaju i Cvijanoviću koji je bio jedan od najboljih igrača i strijelaca svog tima. Virtouz iz Kotor Varoša se priključio Veležu pred početak ove sezone, a u Mostar je stigao iz gradačačke Zvijezde.

Ovo je drugi put da Cvijanović sa svojim klubom uspjevs da izbori plasman u Premijerligu BiH. Ranije je to učinio sa Krupom, ali je u višem rangu, iako je bio jedan od najzaslužnijih za titulu šampiona RS, potpuno neopravdano zapostavljen pa je napustio tim iz Krupe na Vrbasu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*