Novčane nagrade za kotorvaroške šampione

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem i novčano nagradio članove Džudo kluba Mladost koji su osvojili zlatne medalje na prvenstvima RS i BiH.

Prijem je upriličen za šampionke RS i BiH u konkurenciji mlađih seniorki i mlađih pionirki Sara Marić i Anja Smiljić, prvakinju RS u kadetskoj konkurenciji Dariju Danilović, šampiona RS u kategoriji starijih pionira Kristijana Višnjića i vicešampiona BiH u seniorskoj konkurenciji Borislava Bogdanića.

Sakan je pohvalio kotorvaroške džudiste, istučući da radom i zalaganjem ostvaruju izvanredne rezultate.

– Zato sam ih novčano nagradio za uspjehe koje su postigli, ali i da ih podržim u nastojanju da našu lokalnu zajednicu dostojno predstavljaju na predstojećim domaćim i evropskim takmičenjima – istakao je Sakan i dodao da je riječ o najuspješnijem kotorvaroškom sportskom kolektivu čiji su članovi osvojili deset balkanskih medalja u poslijeratnom periodu.

Džudisti su zahvalili Sakanu što je prepoznao njihov trud, rad i rezultate, navodeći da će ih podrška motivistai da nastave da reprezentuju svoj klub i grad.

Trener Džudo kluba Mladost Sejdo Tatar je upoznao Sakana sa činjenicom da ovaj klub egzistira od 1976. godine i da svake godine osvajaju pregršt medalja.

– U vrijeme epidemije virusa korona smo uspjeli da održimo zavidan nivo forme i to je jedan od razloga što smo ostvarili odlične rezultate na prvenstvu RS u Laktašima i šampionatu BiH u Istočnom Sarajevu – naglasio je Tatar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*