Novak je rekao da napušta tenis, svi su plakali

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, otkrila je da je najbolji svjetski teniser bio privremeno napustio tenis, te da su svi prisutni bili u suzama kada im je objelodanio tu vijest.

Bilo je to 2018. godine, ubrzo nakon operacije lakta koja ga je dugo mučila i zbog koje je bio neprepoznatljiv. Sve je rezultiralo porazom od Francuza Benoe Pera u drugom kolu mastersa u Majamiju.

– Rekao mi je: „Prekidam. Izgubio sam u Majamiju, to je bio težak udarac“. Okupio je sve nas i poručio: „Drugari, završio sam“. Bila sam zbunjena, a onda je Novak rekao Eduardu Artaldi da priča sa sponzorima i prenese im da prestaje na šest mjeseci, godinu, možda i zauvjek. Plakali smo i svi su mu govorili: „Šta radiš? Nije sada vrijeme“, i ponavljali da ne smije da odustane – ispričala je Jelena.

Porodica Đoković je potom otišla na odmor, jer je Novak htio da se izoluje od tenisa do te mjere da ne želi ni da ga gleda.

– Ja volim tenis, vodila sam djecu da igram s njima, a onda se Novak pojavio četvrtog dana. Vidio me je kako igram protiv stare mašine za tenis, Stefan se pored takođe igrao. Za njega tenis nije više bio zabavan, htio je da uživa bez pritiska. Došao je bez patika, majice, samo u šortsu i rekao: „Mogu li da dobijem reket“, na šta sam mu odgovorila: „Ne, ti si napustio tenis. Napusti teren, ovo je naše vrijeme“ – prisjetila se Jelena.

Poslije šala, Stefan mu je rekao: „Tata, možeš sada ti“. Novak je uzeo reket i loptice, servirao nekoliko puta i rekao: “Hm, ne osjećam se loše“.

– Pitala sam ga da li možemo zajedno da igramo i uradili smo to. Posljednjeg dana odmora uzeo je majicu za trening i patike i rekao mi: „Pozvaću Marijana Vajdu i pitaću ga da se vrati i bude mi opet trener“. Ostalo je istorija – ispričala je Jelena.

Ona je opisala da je Novak žurio sa povratkom na teren poslije operacije lakta.

– To je bila ona godina kada je žurio da se vrati tenisu poslije operacije. Ali tih deset dana se osjećao kao da neće više igrati tenis. Nije imao dobre rezultate, žarko ih je želeo i bio je nestrpljiv. Mnogi su mu govorili da uspori, a onda je počeo da bude onaj stari. Oporavlja se kao feniks, nalazi motivaciju i ponovo sve počinje da gradi – ispričala je Jelena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*