Mladost slavi devet decenija bogate istorije

Fudbalski trećeligaš Mladost iz Kotor Varoša jedan je od najstarijih sportskih klubova u RS, koji ove godine proslavlja 90 godina postojanja i rada.

U bogatoj istoriji kluba ostalo je zapisano da je Mladost 1988. godine savladala banjalučki Borac, samo deset dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Jugoslavije savladavši u čuvenom meču Crvenu zvezdu.

Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Mladost, 22. decembra će u kotorvaroškoj kino-sali u 18 časova biti održana svečana akademija, na kojoj će biti uručene zahvalnice i plakete pojedincima i organizacijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac rekao je da će tada biti promovisana i publikacija novinara Duška Kerezovića, koja govori o razvoju Mladosti od 1926. godine do danas.

Na svečanu akademiju pozvani su bivši i sadašnji igrači kluba, treneri i rukovodioci, sportski radnici, predstavnici Ministarstva porodice omladine i sporta RS, Fudbalskog saveza RS, privrednici i druge ličnosti iz društvenog i političkog života.

U okviru obilježavanja jubileja naredne godine će biti otvoren Trg Miljana Miljanića u čast legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona Mladosti.

Planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi na dostojanstven način bilo obilježeno višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu.

mladost-jubilej

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*