Mladost saznala rivale, pet novih klubova u ligi

Fudbaleri kotorvaroške Mladosti dobili su rivale za narednu sezonu u kojoj će u Regionalnoj ligi RS grupa zapad nastupiti pet novih klubova. 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza RS donio je odluku o sastavu Prve lige, drugih liga istok i zapad, te regionalnih liga zapad, centar, istok i jug.

Novi članovi regionalne lige grupa zapad i rivali Mladosti su banjalučki klubovi Naprijed i BSK, Sloga iz Rakelića, Svodna iz Svodne i Crni vrh iz Slatine. U niži rang preselili su Sloga iz Saničana i Partizan iz Kostajnice. Regionalno takmičenje ostalo je i bez Progresa iz Kneževa, Čelinca i Brda iz Hambarina koji su ušli u Drugu ligu.

Trener Mladosti Branko Ponorac rekao je za “Moj Kotor Varoš” da se nada da će situacija u vezi sa epidemijom virusa korona biti stabilizovana i da će liga početi na vrijeme.

– Naš cilj i u novoj sezoni ostaje plasman u vrh tabele. Videćemo kako će na klubove uticati epidemija virusa korona i od finansijske situacije će zavisiti i kvalitet lige. Drago mi je da su se u ligu vratili banjalučki velikani BSK i Naprijed koji po tradiciji zaslužuju da igraju u višem rangu. Takođe čestitam Progresu, Čelincu i Brdu na plasmanu u drugoligaško društvo – istakao je Ponorac.

Tekuća sezona je zbog epidemije virusa korona prekinuta poslije 13 odigranih kola i verifikovan je trenutni plasman na tabeli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*