Mladost pregazila Partizan, briljirao Bašić

Fudbaleri kotorvaroške Mladosti savladali su danas Partizan iz Kostajnice rezultatom 3:0 u drugom kolu Regionalne lige RS i ostvarili drugu pobjedu.

Strijelci za Mladost bili su Dejan Trifković, Edhem Jusić i Lale Bašić.

Naš tim je već u prvom minutu došao do prednosti. Akciju je počeo Bašić, a Jusić odigrao povratnu loptu na koju natrčava Trifković i sprema je u mrežu.

Već u desetom minutu je udvostručena prednost Mladosti. Ovaj put Bašić je bio asistent, a Jusić egzekutor.

Mladostaši su do kraja poluvremena imali još dvije dobre prilike, a postigli su i jedan gol koji je poništen zbog ofsajda.

Sve dileme u vezi sa pobjednikom riješene su početkom nastavka kad je sudija dosudio penal za Mladost, a siguran sa bijele tačke bio je danas najbolji pojedinac meča Bašić.

 Mladost je do kraja utakmice kontrolisala igru i stvorila još dvije prilike, ali ih nisu realizirali Srđan Jurić i Enis Mušanović.

U Mladosti su veliku zahvalnost iskazali Stefanu Markoviću koji je finansijski pomogao organizaciju današnje utakmice. Mladost već mjesecima ne dobija tranše iz budžeta opštine Kotor Varoš, koje su joj jedini izvor prihoda, jer je klub odbio da se povinuje odluci da strukturu svoje uprave organizuje u skladu sa finansiranje smatrajući da je ta odluka nezakonita i da predstavlja direktno miješanje politike u sport.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*