Mladost nikada nije bila u težoj situaciji, ali živi, gradi i pobjeđuje

Fudbalski klub Mladost iz Kotor Varoša obilježio je zabavom za igrače, stručni štab, članove uprave i prijatelje kluba uspješan kraj polusezone u Regionalnoj ligi RS i završetak uređenja klupskih prostorija na stadionu.

Zabava je održana u prostorijama kluba koje su u potpunosti uređene zahvaljujući projektu Vlade RS koja je za te namjene odobrila 70.000 KM. Osim ljudi koji su direktno vezani za klub prisustvovali su i svi koji su svojim angažmanom i donacijama pomogli da se Mladost ove godine uopšte takmiči.

Učešće Mladosti u šampionatu bilo je pod velikim znakom pitanja nakon što je Opština Kotor Varoš kao jedini tadašnji finansijer kluba blokirala isplatu novca iz budžeta. Zahvaljujući angažmanu uprave kluba i prijateljima koji su priskočili u pomoć Mladost je krenula u novu sezonu i na njenoj polovini se nalazi na šestom mjestu.

Predsjednik uprave Mladosti Goran Kušljić zahvalio je svima koji su pomogli da najstariji sportski kolektiv u Kotor Varošu ne bude ugašen i da nastavi da se takmiči.

– Posebno želim da zahvalim igračima koji nisu poklekli i nastavili su da igraju ne postavljajući nikakve uslove. Radimo sve što možemo kako finansijska blokada ne bi onemogućila nastavak takmičenja i Mladost će uspješno završiti i ovu sezonu – istakao je Kušljić.

Njegov prethodnik Rajko Ponorac naglasio je da se mladost od kada je osnovana 1926. godine nije susrela sa problemima u kojima se našla ove godine.

– Opštinsko rukovodstvo je okrenulo leđa Mladosti, iako nikada do sada nijedna garnitura opštinske vlasti to nije učinila. Mladost se nalazi u najtežoj situaciji od svog osnivanja, ali zahvaljujući zalaganju Kušljića i ostalih članova uprave kluba uspjela je da nastavi takmičenje – rekao je Ponorac.

Nastavak takmičenja u Regionalnoj ligi RS planiran je za mart naredne godine kada će Mladost pokušati da napraviti i rezultatski iskorak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*