Mladost donijela 16 medalja, duplo zlato Sare Marić

Džudisti Mladosti iz Kotor Varoša osvojili su 16 medalja na Međunarodnom turniru “Banjaluka open”, a najuspješnija je bila Sara Marić koja se okitila duplim zlatom.

Ona je bila prva u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji i osvojila dvije od pet kotorvaroških zlatnih medalja na ovom turniru. Na najviši stepenik pobjedničkog postolja popeli su se i poletarci Anja Smiljić i Elena Stolić, te mlađa pionirka Nikolina Stolić.

Srebrne medalje osvojili su poletarka Tina Novaković i starija pionirka Darija Danilović. Treća mjesta i bronze pripali su poletarcu Pavlu Kudriću i mlađim pionirima Milošu Smiljiću, Lari Višnjić, Milici Zvijerac i Jovani Popović. Do bronze su stigli stariji pioniri Kristijan Višnjić, Adrijan Kudrić, Neven Antonić i Dajana Dragojević.

Mladost je na turniru nastupila sa 32 takmičara, a iako su osvojili jednu medalju manje u odnosu na prošlu godinu njihova težina je veća jer su stigla tri zlata više. Na turniru su učestvovala 452 takmičara iz 51 kluba, koji su stigli iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Holandije.

Uspješan organizator Međunarodnog turnira “Banjaluka open” bio je banjalučki Džudo klub Zvijezda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*