Mladost danas otvara sezonu u reprizi prošlogodišnje premijere

Mladost danas otvara novu sezonu u Regionalnoj ligi RS grupa zapad, a sudbina je htjela da prošlogodišnja premijera bude reprizirana pa će koplja ukrstiti sa starim rivalom Laušom.

Naši fudbaleri nadaju se da će prošlogodišnji meč sa otvaranja sezone biti u potpunosti repriziran i da će pobjedom krenuti na put dug 30 kola. Trijumf protiv Lauša u prošloj sezoni bio je uvod u odličan niz u kojem su Mladostaši tri kola bili lideri šampionata.

– Bilo bi sjajno da u sezonu uđemo trijumfalno i odmah steknemo samopouzdanje pred nove okršaje. Vjerujem u svoje momke i nadam se da ćemo na našem terenu savladati starog rivala – kaže za MKV trener Mladosti Branko Ponorac.

Iako su uoči novog šampionata obavili kvalitetnije pripreme, a trener imao na raspolaganju više igrača, Mladost današnju utakmicu dočekuje sa kadrovskim problemima.

– Imamo nekoliko povrijeđenih i suspendovanih igrača. Ovo nije profesionalna liga pa su neki fudbaleri na ljetnom odmoru, dok pojedinci imaju poslovne obaveze, ali bez obzira na to idemo po pobjedu. Dobro smo radili tokom priprema i pun optimizma dočekujem prvenstvene izazove – dodaje Ponorac.

Ambicije u novoj sezoni su na najvišem nivou, a Mladost nadu zasniva i na ujednačenijem kvalitetu rivala u odnosu na prošlu.

– Ništa ne obećavamo, ali nećemo ni propustiti da se umiješamo u borbu za vrh tabele ako nam se ukaže takva prilika. Uz veću podršku opštine sigurno bi mogli konkurisati za sami vrh. Očekujem mnogo neizvjesniju sezonu u odnosu na prošlu, jer su ekipe ujednačene po kvalitetu. Karanovac je najkvalitetniji i najbolji tim, a svi ostali smo im za petama. Prvenstvo je dugo i u 30 kola i mi ćemo tražiti svoje šanse – kaže Ponorac.

Premijerna utakmica nove sezone počinje u 17:30 časova na stadionu Mladosti u Kotor Varošu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*