Maksimović odličan na Trofeju Beograda

Kotorvaroški biciklista Sergej Maksimović zauzeo je odlično peto mjesto na međunarodnoj trci “Trofej Beograda” koja je proteklog vikenda vožena u srpskoj prestonici.

Trka je bila podijeljena u tri etape, a otvorio ju je hronometar na Bulevaru Nikole Tesle na kojem je Maksimović osvojio osmo mjesto.

Istog dana u poslijepodnevnim časovima održana je druga etapa u dužini od 100 kilometara. Maksimović je poslije 55 kilometara bijega zauzeo petu poziciju.

Domaćin biciklistima u nedjelju bio je park Košutnjak gdje je Maksimović u brdskoj etapi dugoj 94,5 kilometara vodio veliku borbu sa momcima iz Slovenije i Srbije i ponovo stigao do petog mjesta što je bilo dovoljno za petu poziciju u konačnom poretku.

– Trka je bila veoma teška, a posebno treća etapa na veoma zahtjevnom brdu. Svi takmičari su bili nevjerovatni. Psiha i noge su nakon nekoliko mojih neuspješnih pokušaja da odem u bijeg ipak izdržali i došao sam sa grupom na sprint u kojem sam zauzeo peto mjesto, a time osigurao petu poziciju  u generalnom plasmanu trke – rekao je Maksimović za “Moj Kotor Varoš”.

Vozač koji brani boje banjalučki BSK-a je na ovoj juniorskoj trci stekao veliko iskustvo i osvojio prve UCI bodove.

– Veoma sam zadovoljan trkom, trudiću se da kao i do sada svakog dana napredujem. Hvala klubu, treneru i roditeljima na podršci – istakao je Maksimović.

Domaćin 49. međunarodne biciklističke trke “Trofej Beograda – Milan Panić” u kojoj su učestvovali najbolji juniori iz RS, Srbije, Slovenije, Mađarske i Bugarske bio je Biciklistički savez Beograda, a osnovni cilj tbila je promocija najtalentovanijih mladih biciklista.

Trase trke su bile koncipirane tako da su prvog dana na ravnoj i brzoj stazi mogli da se iskažu sprinteri, a drugog dana na izuzetno zahtevnoj i atraktivnoj stazi prednost su imali  brdski vozači. Maksimović je pokazao svestranost i na obje staze ostvario rezultat za respekt.

Na ovoj trci su stasala mnoga slavna imena svjetskog, evropskog i jugoslovenskog biciklizma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*