Lazić pobjednik brzopoteznog turnira, Kotor Varoš na pragu Prve lige RS

Velemajstor Miroljub Lazić pobjednik je brzopoteznog šahovskog turnira koji je održan u sklopu Druge lige RS čiji je domaćin Kotor Varoš.

Lazić, koji u Drugoj ligi RS nastupa za šahovski koub Kotor Varoš, dominantno je stigao do prvog mjesta osvojivši devet poena. Drugo mjesto pripalo je Miroslavu Joviševiću, a treće Nedeljku Kljajiću.

Njima je novčane nagrade dodijelio direktor i sponzor turnira Predrag Tešić, koji je na isti način nagradio i igrače plasirane do sedmog mjesta – Voju Crepulju, Darka Stankovića, Gorana Kevca i Dragana Stankovića, koji su kao i drugoplasirani i trećeplasirani imali po šest poena. Na brzopoteznom turniru je učestvovalo 29 igrača.

Paralelno sa turnirom juče su odigrana i tri kola Druge lige RS, a Šahovski klub Kotor Varoš je nastavio dominaciju iz prethodna dva dana i sa dvije pobjede zadržao maksimalan učinak, dok je u jednoj rundi bio slobodan. Kotovarošani su ostvarili šest pobjeda u istom broju mečeva, a juče su bili bolji od Lijevča iz Nove Topole 4,5:1,5 i Gambita iz Bannjaluke 5,5:0,5.

Druga liga RS, biće završena danas poslije još dva odigrana kola, a dvije najbolje od devet ekipa izboriće plasman u prvoligaško društvo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*