Kotorvaroški veterani uveličali “Zelenu noć”

Da sport povezuje ljude i širi prijateljstva dokazano je u hrvatskom gradu Vojniću gdje je održano tradicionalno druženje pod nazivom “Zelena noć 2017”.

Na okupljanju prijatelja Fudbalskog kluba Petrova Gora bila je i delegacija Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš u okviru kojeg su najaktivniji fudbalski veterani. Kotorvarošani su na poziv jednog od najpriznatijih fudbalskih menadžera u Hrvatskoj Milana Martinovića i predsjednika Fudbalskog saveza Karlovačke županije Nevena Šprajcera učestvovali u revijalnoj utakmici fudbalskih reprezentacija RS i Romske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

– Cilj je bio animirati javnost na uvrede na nacionalnoj osnovi koje se često dešavaju na fudbalskim terenima u Hrvatskoj, a ovim je manifestacija dobila novu dimenziju. Kotorvaroški veterani su dali značajan doprinos u borbi protiv rasizma i diskriminacije i na tome smo im neizmjerno zahvalni, a sa Slobodanom Petrovićem nastavljamo saradnju na zajedničkim projektima – istakao je Šprajcer.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović uručio je dresove banjalučkog Borca Martinoviću, Šprajceru i Zorislavu Srebriću, savjetniku predsjednika Hrvtskog nogometnog saveza Davora Šukera.

– Fudbalski kampovi nacionalnih manjina je projekat koji je zaživio u Hrvatskoj prije četiri godine, a kao koordinator očekujem da on uskoro doživi premijeru u RS i BiH. Toti Dedić i Elmir Mehmedović rade sjajan posao u Hrvatskoj u pogledu borbe protiv diskriminacije i nasilja u sportu – istakao je Petrović.

U delegaciji fudbalskih veterana iz Kotor Varoša bili su i Savo Kerezović, Saša Vuković i Jasmin Varošić, a već za vikend Kotorvarošani će na poziv Šukera krenuti za Skoplje gdje će biti gosti na utakmici Superkupa Evrope između Real Madrida i Mančester junajteda.

Prvi vikend u septembru rezervisan je za “Turnir prijateljstva”, koji će u Kotor Varošu okupiti domaće i fudbalske veterane iz Kranja, Apatina i Stare Pazove sa ciljem širenja prijateljstva i nastavka odlične saradnje. Pored učesnika turnira, prijatelja i ljudi koji podržavaju rad Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, očekuje se i dolazak eminentnih sportskih radnika iz regiona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*