Kotorvaroški veterani proslavili krsnu slavu

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša proslavili su Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita.

– Fudbalski veterani su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku – istakao je Narić i zahvalio veteranima na pomoći u izgradnji crkvene sale u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Predstavnik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović je naglasio da su se veterani prije šest godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

– Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, te u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Kotor Varoš – rekao je Petrović.

Sa posebnim pijetetom veterani su se prisjetili najmlađeg majora Vojske RS Aleksandra Saše Petrovića, koji je bezrezervno i sa velikom ljubavlju pružao podršku Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije. Ono su naveli da im je obaveza da njegovu dobrotu i plemenitost nikada ne zaborave i da će zato on vječno živiti u njihovim srcima.

Čestitke kotorvaroškim fudbalskim veteranima povodom obilježavanja krsne slave uputili su veterani iz Sokobanje, Apatina, Murske Sobote, Prijedora, Stare Pazove i Kranja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*