Kotorvaroški veterani ponovo najbolji u regionu

Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su trećeg međunarodnog turnira prijateljstva održanog u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovale ekipe iz RS, Srbije i Slovenije.

Kotorvarošani su u finalu savladali veterane Radnika iz Prijedora rezultatom 2:1 golovima Mesuda Tabakovića i Damira Varošića i odbgranili trofej osvojen prošle godine.

U susretu za treće mjesto veterani iz Sokobanje su bili bolji od ekipe “Sašini prijatelji” sa 4:3. Peti su bili veterani iz Apatina, a šesti veterani iz Murske Sobote.

Član pobjedničke ekipe Jasmin Varošić je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.

– U izuzetno jakoj konkurenciji smo odbranili titulu, a koliko je bilo teško u finalu najbolje govori podatak da smo tek pred kraj utakmice osigurali trijumf – poručio je Varošić.

Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje i Murske Sobote ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom nivou, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.

Prvi put je na turniru učestvovala ekipa “Sašini prijatelji”, u sjećanje na najmlađeg majora Vojske RS Aleksandra Saše Petrovića, koji je preminuo prošle godine.

– Divni ljudi iz Kotor Varoša su pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu, prije svega u organizaciji, a onda i u gostoprimstvu – poručile su radne kolege i Sašini prijatelji, koji su zajedno sa delegacijama ostalih ekipa učesnika prije turnira položili cvijeće na spomen-obilježje.

Učesnici turnira su se prije početka takmičenja družili na imanju čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković, koja je podržala fudbalske veterane u nastojanju da se bave rekreacijom i promovišu zdrav način života.

Poslije završetka turnira domaćini fudbalskim veteranima su bili i arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i Sašina supruga Ljerka Petrović, koja je ugostila prijatelje iz Apatina i Sokobanje, a prigodnim poklonom je darovala fudbalske veterane iz Kotor Varoša.

Kotorvaroški fudbalski veterani su uručili zahvalnice pojedincima koji su pomogli organizaciju turnira, a načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je čestitao učesnicima turnira na odličnoj igri i fer-pleju.

Treći međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu u Kotor Varošu organizovali su Opština Kotor Varoš i kotorvaroško Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*