Kotorvaroški šahisti nizali uspjehe, sjajna godina za Stankovića

Šahovski klub Kotor Varoš iza sebe je ostavio uspješnu godinu, iako je epidemija virusa korona poremetila takmičarske planove, a time uticala i na rezultate.

Iako je rukovodstvo kluba 2020. godinu najavljivalo kao još uspješniju u odnosu na prethodnu, to se nije ostvarilo ponajviše zahvaljujući epidemiji virusa korona koja je spriječila održavanje brojnih šahovskih manifestacija.

– Naš klub je imao predstavnike na samo 13 turnira, što je za 24 turnira manje u odnosu na 2019. godinu. Nismo nastupili na ekipnom prvenstvu RS, dok državno prvenstvo za omladince nije ni održano kao ni brojna takmičenja u susjednim opštinama gdje su naši igrači redovno uzimali učešće. Klub je organizovao četiri turnira i tako održao tradiciju pojedinih turnira koja je duga čak skoro tri decenije – istakli su u Šahovskom klubu Kotor Varoš. 

Najbolji igrač u 2020. godini bio je mladi Dragan Stanković koji je nastupio na 12 turnira i na svakom osvojio nagradu.

– Stanković je postao kadetski i seniorski prvak RS, ostvario prvi inostrani angažman igrajući za Šahovski klub Požarevac u ligi centralne Srbije, te zabilježio sjajne rezultate igrajući za Novu Topolu i Zenicu u ligama u BiH. Osvojio je i nekoliko specijalnih nagrada i po njihovoj vrijednosti ova godina se može smatrati najuspješnijom godinom za našeg najmlađeg člana. Posebno treba izdvojiti početak godine kada je izabran za najboljeg sportistu opštine Kotor Varoš za 2019. godinu i tako postao prvi šahista koji je osvojio ovu laskavu nagradu – naveli su u Šahovskom klubu Kotor Varoš. 

Drugi najuspješniji i najaktivniji član bio je Darko Stanković koji je nastupio na nekoliko turnira i osvojio tri nagrade, a po jednu su osvojili Sergej Molčanov i Simo Kostreš.

U kotorvaroškom kolektivu očekuju da će u 2021. godini biti okončana epidemija virusa korona i da će klub moći nesmetano nastupiti na brojnim takmičenjima, a tim donijeti mnoštvo nagrada u Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*